Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Portál plný zaujímavých článkov už od roku 2010

Cuketový nákyp je úžasne ľahký, lacný a veľmi návykový obed. Ja si k cuketovému nákypu väčšinou pripravím zemiaky s pečenou cibuľkou, alebo americké zemiaky a obedík mám hotový raz dva. V lete pri záhradných akciách je cuketový nákyp ideálny. Nepokazí a neroztopí sa. K tomu nejaké fajnové grilované mäsko a párty môže začať.

 

Cuketový nákyp:

Porcií: 30 kúskov

Čas prípravy: 45 minút

 

Budeš potrebovať:

500 g cukety

100 g  šampiňónov

50 g salámy, alebo iné uvarené mäso

40 ml oleja

60 g syra

50 g kukurice

80 g polohrubej múky

1 cibuľu

5 strúčikov cesnaku

3 vajíčka

1/2 sáčku prášku do pečiva

Podľa chuti: mleté čierne korenie, soľ. Môžeš pridať čerstvo nesekaný špenát, ruccolu, petržlenovú vňať, ligurček, alebo aj pažitku. 🙂

 

Postup prípravy:

  • Cuketu (aj so šupkou), syr a cesnak nastrúhaj na hrubo. Salámu, alebo iné uvarené mäso, domácu klobásu, či slaninu nakrájaj na malé kocky a pridaj k cukete. Kukuricu sceď z nálevu a pridaj do misky.
  • Huby nakrájaj na tenšie pásiky. Neviem, čo som to mala za cibuľu, ale nedajbože ju dokrájať, tak strašne pálila, že som musela použiť mixér. 😛 Stačilo pár otočiek a cibuľka bola hotová. 🙂 Musím sa priznať, že toto sa mi často nestáva. Keď sa dá, najradšej všetko krájam sama a tým pádom nemám veľa riadu, ktorý potom treba hodinu drhnúť. 😀
  • Vajíčka si premiešaj vidličkou a pridaj k nim olej. Ja viem, povieš si, olej je nezdravý a je to veľa, ale cuketový nákyp bude oveľa šťavnatejší. Múku si preosej a pridaj 1/2 sáčku prášku do pečiva.
  • Všetko spolu premiešaj a na záver ešte dochuť podľa svojej chuti.
  • Plech si vymasti maslom a posyp múkou.

 

Cuketový nákyp peč vo vopred prehriatej rúre 20 minút na 200 stupňov, neskôr 15 minút na 180 stupňov.

 

Môj tip:

Cuketový nákyp podávaj s americkými zemiakmi, alebo šalátom. Po upečení môžeš na vrch ešte nastrúhať syr, alebo salámku a nechať v rúre 5-10 minút.

Pre vegetariánsku verziu nepridávaj salámu, či iné mäsové ingrediencie. Stačí, ak pridáš viac húb, alebo inú zeleninu podľa vlastnej chuti.

 Prajem ti dobrú chuť.

Ďalšie zaujímavosti na: cesnak // hlavne jedlo // klobása // muka // pečenie // slané // slanina // syr // vegetariánske // zemiaky

0 komentárov

Odosla komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Kto je Valach?

Som Valach!

Miroslav Endel, pravý východniar spod Tatier. Otec, partner, parťák aj vedúci. Milujem tradičné a chutné jedlo, napríklad bryndzu, údenú slaninku a domáci ribezlák. Okolo značky Valach spolu s kolegovcami a podporavateľmi vytvárame zaujímavú komunitu nadšencov tradícií, remesla a Slovenska.

Odoberaj newsletter od Valacha

Tradície žijú v každom z nás. Valach ti ich pomôže prebudiť. Články plné zaujímavých tém, tradičných receptov, súťaže a novinky. To všetko v tvojej emailovej schránke.

Prihlasovanie prebehlo úspešne. Ďakujeme!