Kakaový koláč s acidofilným mliekom je jednoduchý a rýchly svojou prípravou. Tento koláčik je práve tým naj v prípade, že máš jeden z tých lenivejších dní, alebo sa ponáhľaš. Zaručená rýchlovka, ktorou sa nedá nič pokaziť.
Na kakaový koláč budeš potrebovať:
- 350 g polohrubej múky
- 1 lyžička sódy bikarbóny
- 250 g kryštálového cukru
- štipka soli
- 2 vajíčka
- 1 veľké acidofilné mlieko – 500 ml (môžeš nahradiť 2 bielymi jogurtami)
- 1 dl rastlinného oleja
- 2 lyžice kakaa
- hrsť nasekaných vlašských orechov
- práškový cukor na posypanie
- rastlinný olej na vymastenie plechu
Postup prípravy:
- Celé vajíčka vymiešaj s cukrom. Pridaj olej a acidofilné mlieko. Teraz múku a sódu bikarbónu. Nezabudni na štipku soli. Je to len štipka, ale zato v chuti to veru poznať. Dobre premiešaj vareškou, alebo elektrickým šľahačom. Nakoniec primiešaj kakao a nasekané vlašské oriešky.
- Hlbší plech vymaž rastlinným olejom. Cesto vyklop na plech a rozotri rovnomerne do strán.
- Kakaový koláč peč pri teplote 190° cca 25 minút.
- Po upečení nechaj koláč vychladnúť a porež na ľubovoľne veľké kúsky. Môžeš ho poprášiť práškovým cukrom, prípadne dozdobiť kúskami ovocia.
Dobrú chuť!
TIP: Ak si milovníkom jednoduchých a rýchlych dezertov, určite vyskúšaj skvelú tvarohovú bublaninu.
Obrázky: pixabay.com
Som mamina, ktorá so zanietením objavuje čaro byliniek matky prírody. Milujem čo najjednoduchšie a najprirodzenejšie riešenia vedúce k optimálnemu zdraviu. K môjmu životu neodmysliteľne patria farby a rôznorodá tvorivá činnosť. Nikdy neodmietnem poctivý domáci koláčik a inšpiratívnu knihu. Teší ma, keď môžem touto cestou prispieť k znovuobjaveniu tradícíí a poodhaleniu tajov tradičných poctivých remesiel.
0 komentárov