Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Portál plný zaujímavých článkov už od roku 2010

Brokolicová polievka jednoduchý postup prípravy

od | máj 8, 2018 | Polievky, Recepty, Vegetariánske jedlo | 0 komentárov

Brokolica je jednou zo zelenín, nad ktorou veľa ľudí ohŕňa nos… Ja ju však vnímam ako zeleninu so svojskou a lahodnou chuťou navyše ju možno pokladať aj za prírodný liek. Samozrejme, nevyzerá na pohlaď veľmi príťažlivo, ale prestaň brokolicu brať len ako zeleninu a poďme si povedať pár slov o tom, ako je prospešné brokolicu konzumovať. Brokolicová polievka patrí k mojim najobľúbenejším.

 

Brokolicová polievka:

Porcií: 4

Čas prípravy: 30 minút

 

Budeš potrebovať:

300 g brokolica

1 väčšia cibuľa

3 strúčiky cesnaku

300 g zemiakov

soľ

čierne korenie

olej

 

Postup prípravy:

Na troške oleja speň cibuľku a cesnak. Pridaj na kocky nakrájané zemiaky a okoreň. Zalej 650ml vody a nechaj variť 20 minút, kým ti zemiaky nezmäknú. Na záver si umytú brokolicu nakrájaj na ružičky a pridaj do hrnca. Mäkkú brokolicu rozmixuj, no niekoľko ružičiek môžeš nechať v celku.

 

Môj tip:

Servíruj s postrúhaným syrom, cesnakom, kyslou smotankou alebo krutónkami.

Čím hustejšiu polievku chceš, tým viac zemiakov treba pridať. S týmto počtom surovín je polievka krásne jemná a stredne hustá. Veľa ľudí používa do brokolicovej polievky pre lepšiu chuť aj vývar. Zaručujem ti, že aj voda bohato stačí, veď kto má neustále doma vývar len tak v chladničke, lebo ja určite nie.

 

Krutóny príprava:

Krutónky si môžeš veľmi rýchlo vyrobiť aj doma. Stačí si na kocky nakrájať toastový chlebík, alebo bagetu. Necháš na panvici rozpáliť repkový olej, alebo maslo. Keď je už olej dostatočne rozpálený, nasyp pripravené kocky pečiva, pridaj trochu oregana, bazalky a 3 postrúhané strúčiky cesnaku. Smaž ich 2-3 minúty na prudkom ohni, aby chytili zlatistý odtieň. Po osmažení ich zbav nadbytočného oleja.

Do tanierika si daj toľko krutóniek, koľko zvládneš. Najlepšie je ich pridať do taniera až vtedy, keď polievka trocha ochladne a dá sa rovno jesť. Keď ich však dáš do príliš horúcej polievky, tak rýchlo zmäknú a potom si nevychutnáš tú ich úžasnú chrumkavosť.

 

Brokolicová polievka z použitých štyroch základných surovín bola vynikajúca. S konečným výsledkom som bola milo prekvapená a od tej doby brokolicovú polievku u nás doma milujeme.

Prajem ti dobrú chuť 🙂

Ďalšie zaujímavosti na: cesnak // maslo // polievky // zdravý olej // zemiaky

0 komentárov

Trackbacks/Pingbacks

  1. Paradajková polievka s pečenými paradajkami a cesnakom. - […] Paradajková polievka je najlepšia s postrúhaným syrom, cesnakom, kyslou smotankou a krutónkami. Môj priateľ si do paradajkovej polievky dáva…

Odosla komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Kto je Valach?

Som Valach!

Miroslav Endel, pravý východniar spod Tatier. Otec, partner, parťák aj vedúci. Milujem tradičné a chutné jedlo, napríklad bryndzu, údenú slaninku a domáci ribezlák. Okolo značky Valach spolu s kolegovcami a podporavateľmi vytvárame zaujímavú komunitu nadšencov tradícií, remesla a Slovenska.

Páči sa ti náš obsah?

Prihlás sa na odber newslettra a Valach ti bude posielať články plné zaujímavých tém a kvalitného obsahu priamo na tvoj email.

Prihlasovanie prebehlo úspešne. Ďakujeme!