Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Portál plný zaujímavých článkov už od roku 2010

Plnené zemiakové knedlíky s mäsom a kapustou

od | nov 7, 2018 | Hlavné jedlo, Recepty | 0 komentárov

Plnené zemiakové knedlíky s mäsom a kapustou. Ideálna to kombinácia na chladné zimné večery.

 

Plnené zemiakové knedlíky:

Porcií: 6

Čas prípravy: 1 hodina 30 minút

 

Budeš potrebovať:

Zemiakové cesto:

1 kg zemiakov (typ C)

200 g hrubej múky (plus trocha múky na pracovnú dosku)

150 g detskej krupičnej kaše

1 vajíčko

soľ

 

Plnka:

250 g krkovičky

100 g hovädzie zadné, ( alebo 350 g varené údeného mäso )

30 g slaniny ( kvalitnú a vždy čerstvú slaninkuu nájdeš u nás v kamenej predajni  Valach – tradičné slovenské a české výrobky v Spišskej Novej Vsi ).

1 cibuľa

Podľa chuti: olej, soľ,  červenú mletú papriku.

 

Postup prípravy:

  • Zemiaky o deň skôr uvar do mäkka v osolenej vode a nechaj vychladnúť. Očisti od šupiek a nechaj prikryté v chladničke.
  • Na druhý deň začni prípravou mäsovej plnky. Ja som si sama doma namlela mäso aj so slaninou, aby konečný výsledok plnky nebol suchý. Slanina dodá úžasnú chuť a tým pádom nemusíš pridávať ani veľa oleja. Mäso použi podľa vlastnej chuti. S údeným, alebo akýmkoľvek iným mäsom je postup rovnaký.
  • V panvičke na oleji si orestuj cibuľku nakrájanú na jemno a pridaj mäso so slaninou. Okoreň podľa vlastnej chuti. Nechaj variť do mäkka a podlievaj vodou podľa potreby. Kedže som použila hovädzie, dusila som ho zhruba 35 minút. Hotovú mäsovú plnku nechaj vychladnúť.
  • Na jemnom strúhadle nastrúhaj zemiaky, pridaj vajíčko, soľ, múku a na záver detskú krupičnú kašu. Všetko spolu premiešaj ( najlepšie rukami ).  Zemiakové cesto si vytvaruj na zhruba 3 rovnako veľké valčeky. Každý valček pokrájaj na kúsky. Veľkosť nechám na tebe. Z každého kúsku vyformuj guľku, postláčaj ju rukami a naplň mäsovou plnkou.
  •   Plnené zemiakové knedlíky var 15 minút v jemne vriacej vode.

 

Môj tip:

Plnené zemiakové knedlíky sú najlepšie čerstvé. Podávaj so špenátom, kyslou, alebo hlávkovou kapustou.

Pri varení knedlíkov je dôležité pracovať rýchlo. Hotové plnené knedlíky treba variť ihneď.  Ak necháš vypracované knedlíky príliš dlho odpočívať na doske, kým ti voda zovrie, tak ti cesto zmäkne.

Ak ti ostala kapusta a nevieš čo s ňou, priprav si moju úžasnú kapustovú polievku.

 

Prajem ti dobrú chuť 🙂

Ďalšie zaujímavosti na: bravčové mäso // hlavne jedlo // hovädzie mäso // kapusta // kyslé // maslo // muka // slané // slanina // špenát // údeniny // zemiaky

0 komentárov

Odosla komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Kto je Valach?

Som Valach!

Miroslav Endel, pravý východniar spod Tatier. Otec, partner, parťák aj vedúci. Milujem tradičné a chutné jedlo, napríklad bryndzu, údenú slaninku a domáci ribezlák. Okolo značky Valach spolu s kolegovcami a podporavateľmi vytvárame zaujímavú komunitu nadšencov tradícií, remesla a Slovenska.

Páči sa ti náš obsah?

Prihlás sa na odber newslettra a Valach ti bude posielať články plné zaujímavých tém a kvalitného obsahu priamo na tvoj email.

Prihlasovanie prebehlo úspešne. Ďakujeme!