Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Portál plný zaujímavých článkov už od roku 2010

Špenátový quiche

od | jan 28, 2019 | Chuťovky, Hlavné jedlo, Recepty | 0 komentárov

Špenátový quiche plný zeleniny, slaniny a syru. Kto by takej kombinácii odolal? Absolútna delikatesa. Quiche sa dá pripraviť z akejkoľvek zeleniny, alebo mäsa. 

Veľmi jednoduchá príprava, ktorú zvládne každý. Pri tomto recepte je najlepšie, že sa ním dá experimentovať a skúšať rôzne ingrediencie a kombinácie. Tu sa naozaj fantázií medze nekladú.

Špenátový quiche:

Porcií: 20

Čas prípravy: 50 minút

Budeš potrebovať:

250 g čerstvých špenátových listov

1 veľkú cibuľu

4 strúčiky cesnaku

70 g slaniny (alebo salámu ) Kvalitnú slaninu, šunku, klobásu, alebo salámu nájdeš u nás v kamenej predajni  Valach – tradičné slovenské a české výrobky v Spišskej Novej Vsi.

250 g šampiňónov

160 g syru eidam

1 paradajku

1 papriku ( ja som mala zelenú )

5 vajec

2 staršie rožky

Podľa chuti: olej, soľ,  2 čl. papriky sladkej mletej, 2 čl. čierne korenie mleté, 2 čl. drvenej majoránky a čerstvú petržlenovú vňať.

Postup prípravy:

  • Cibuľu a cesnak si nakrájaj na drobno a nechaj speniť. Pridaj na drobno nakrájanú slaninku, alebo salámu podľa svojej chuti. Postupne pridaj šampiňóny, papriku a paradajku. Ideálne by mala byť zelenina nakrájaná na malé štvorčeky.
  • K zelenine pridaj všetko potrebné korenie a nechaj dusiť, kým sa nevyparí prebytočná voda.
  • Voda sa vyparila a tak je čas pridať čerstvý, umytý a pokrájaný špenát. Var na slabom ohni 10 minút.
  • Špenátovú zmes nechaj vychladnúť a medzi tým si priprav vajíčkovú zálievku.

 Postup prípravy na quiche

Postup prípravy na quiche

  • Na stredne veľkom plechu si na tenko pokrájané rožky ( ideálne by si mal/a použiť staršie rožky cca 2-3 dňové) poukladaj vedľa seba po celom plechu.
  • Päť vajec si ručným mixérom vyšľahaj do hustej peny. Trvá to pár minút. Vajíčka zväčšia svoj objem dvojnásobne.
  • K vyšľahaným vajíčkam pridaj nastrúhaný syr.
  • Na plech s rožkami rovnomerne rozotri špenátovú zmes. Zalej vajíčkom a syrom.
  • Vo vopred predhriatej rúre peč špenátový quiche 30-35 minút. Treba to kontrolovať. Ak chceš mať vysoký špenátový quiche, tak ho treba piecť v malom plechu, alebo okrúhlej forme s vysokými okrajmi. V takom prípade je nutné piecť quiche aj 45-50 minút.
  • Po upečení nechaj chvíľočku vychladnúť a môžeš hneď koštovať. 🙂

Môj tip:

Špenátový quiche podávaj s americkými zemiakmi, alebo obľúbeným zeleninovým šalátikom.

Prajem ti dobrú chuť.

Ďalšie zaujímavosti na: cesnak // hlavne jedlo // pečenie // slané // slanina // špenát // syr

0 komentárov

Odosla komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Kto je Valach?

Som Valach!

Miroslav Endel, pravý východniar spod Tatier. Otec, partner, parťák aj vedúci. Milujem tradičné a chutné jedlo, napríklad bryndzu, údenú slaninku a domáci ribezlák. Okolo značky Valach spolu s kolegovcami a podporavateľmi vytvárame zaujímavú komunitu nadšencov tradícií, remesla a Slovenska.

Odoberaj newsletter od Valacha

Tradície žijú v každom z nás. Valach ti ich pomôže prebudiť. Články plné zaujímavých tém, tradičných receptov, súťaže a novinky. To všetko v tvojej emailovej schránke.

Prihlasovanie prebehlo úspešne. Ďakujeme!