Špagety Alfredo. Opäť tu máme veľmi jednoduchý, rýchly a lacný obed. Špagety Alfredo, ktoré sú hotové do pol hodinky. Ja osobne nepoznám nikoho, kto nemá rád špagety. Hlavne deti ich milujú.
Špagety Alfredo:
Porcií: 4
Čas prípravy: 30 minút
Budeš potrebovať:
400 g špagiet
250 g šampiňónov
550 ml mlieka
50 g syra
20 g hladkej múky
soľ, čierne korenie, oregano, bazalka, maslo a olej podľa potreby
Postup prípravy:
Špagety si uvar podľa návodu, ale väčšinou ich treba variť 10 minút vo vriacej vode. Kým ti zovrie voda priprav si šampiňóny, ktoré očistíš a nakrájaš podľa vlastnej voľby. Na rozpálenom repkovom oleji opraž šampiňóny pekne do zlatista. Šampiňóny pustia chutnú šťavu, ktorú budeme ešte potrebovať. Hotové šampiňóny odlož do misky. Olej a šťavu z nich si však nechaj v panvičke, v ktorej si pripravíš omáčku alfredo.
Do výpeku pridaj 3 čl. masla. Až sa roztopí, pridaj hladkú múku a priprav svetlohnedú zápražku. Postupne začni pridávať korenie.
Moja obľúbená kombinácia ala Klaudia sú
2 čl. oregana, 1 čl. mletého čierneho korenia, 1 čl. sušenej bazalky a soľ podľa chuti.
Bazalku môžeš pridať aj čerstvú, nakrájanú na drobno.
Teraz prichádza na rad kravské mlieko. Podlej ním hotovú zmes. Nezabudni – mlieko by malo byť izbovej teploty. Za stáleho miešania ti začne omáčka hustnúť. Nechaj variť na slabom ohni, dokiaľ ti mlieko nezačne vrieť. Na záver pridaj syr a neustále miešaj. Nechaj ešte chvíľočku povariť.
Medzi tým si môžeš scediť špagety, ktoré by už mali byť hotové. Opláchnuté špagety daj do panvice aj so šampiňónmi a všetko spolu premiešaj.
Môj tip:
Špagety Alfredo si môžeš pripraviť s mäsom, alebo šunkou. Jednoducho, keď budeš pražiť šampiňóny, tak do panvičky prihodíš aj kuracie, alebo bravčové mäso, ktoré podusíš do mäkka. Odložíš a pokračuješ v príprave omáčky tak, ako je uvedené v recepte. Ak chceš omáčku hustejšiu, pridaj viac syra, ak však preferuješ redšiu omáčku, tak pridaj viac mlieka.
Omáčku Alfredo môžeš pripraviť aj s kuracím mäsom a podávať s varenými zemiakmi, alebo ryžou.
Prajem ti dobrú chuť.
Vitaj Uvalacha ?
Volám sa Klaudia, mám 23 rokov a podľa konceptu mojich článkov ti už určite došlo, že som milovníčkou akéhokoľvek jedla, ale hlavne našich tradičných slovenských a českých pokrmov. Prvý kurací vývar som uvarila ako 12 ročná a bola som na seba veľmi hrdá, ako som to len zvládla, úplne sama… ? Mojou inšpiráciou k vareniu a pečeniu je moja mamina, ktorá ma veľa naučila a podelila sa somnou o svoje skúsenosti a rady. Pre mňa je moja kuchyňa miesto, kde sa môžem uvoľniť a experimentovať. Moje články sú vhodné pre začiatočníkov v kuchyni, ale tak isto aj pre pokročilejších, ktorí hľadajú inšpiráciu ?
0 komentárov