Ovocné smoothies sú ideálnym riešením na tie rána, keď nemáš chuť stráviť hodinu pripravovaním raňajok a umývať kopec riadu. Preto tu pre teba mám 3 zdravé, jednoduché a výborné ovocné smoothies. Hotové sú do pár minút a ty si môžeš v kľude popíjať dobrotu. Tvoj žalúdok ostane sýty a telo vzpružené.
Ovocné smoothies 3-krát inak:
Porcií: 3
Čas prípravy: 10 minút
Budeš potrebovať:
Špenátové smoothie:
20 g špenátu
1 zrelý banán
50 ml bieleho gréckeho jogurtu
1/2 mäkkého avokáda
listy špenátu na ozdobu
Jahodové smoothie:
120 g jahôd ( ja som mala jahody zo záhrady)
1 zrelý banán
1/2 jablka
50 ml bieleho gréckeho jogurtu
listy mäty na ozdobu
Dyňové smoothie:
200 g dyne červenej
1 zrelý banán
50 ml bieleho gréckeho jogurtu
1/2 jablka
listy mäty na ozdobu
Postup prípravy:
Zájdi si do záhrady a nazbieraj zopár čerstvých listov špenátu zrelých jahôd a listy mäty na ozdobu.
Špenátové smoothie: špenátové listy umy a vlož do mixéra. Postupne pridaj všetky potrebné ingrediencie na špenátový smoothie a mixérom rozmixuj. Jablko očisti od jadierok. Ak chceš, aby bol smoothie redší, stačí pridať viac jogurtu, alebo trocha mlieka, či vody. Ak ho chceš hustejší, pridaj viac avokáda, alebo banánu.
Jahodové smoothie: Jeden z mojich obľúbených. Umy a očisti jahody, 1/2 jabĺčka a všetko pekne zmixuj mixérom. Pridaj biely grécky jogurt. Grécky jogurt kľudne zameň za biely ovčí alebo kozí jogurt. U Valacha v Spišskej ich máme vždy čerstvé. Jogurt dodá smoothie užasnú krémovú chuť, ktorá je nenahraditeľná. Všetko spolu premiešaj a jahodové smoothie je na svete. Ozdob listom mäty.
Dyňové smoothie: Dyňu si očisti od jadierok, pokrájaj na menšie kúsky a vlož do mixéra. Pridaj biely grécky jogurt a zbytok ingrediencií. Pre hustejší smoothie pridaj viac banánu.
Môj tip:
Ja som cukor vôbec nepridávala. Ak preferuješ akýkoľvek z týchto smoothies sladší, kľudne pridaj 1 čl. trstinového cukru, včelí med, alebo javorový sirup. Prirodzená chuť zdravých smoothie nápojov je však najlepšia bez pridaného cukru.
Nazdravie!
Vitaj Uvalacha ?
Volám sa Klaudia, mám 23 rokov a podľa konceptu mojich článkov ti už určite došlo, že som milovníčkou akéhokoľvek jedla, ale hlavne našich tradičných slovenských a českých pokrmov. Prvý kurací vývar som uvarila ako 12 ročná a bola som na seba veľmi hrdá, ako som to len zvládla, úplne sama… ? Mojou inšpiráciou k vareniu a pečeniu je moja mamina, ktorá ma veľa naučila a podelila sa somnou o svoje skúsenosti a rady. Pre mňa je moja kuchyňa miesto, kde sa môžem uvoľniť a experimentovať. Moje články sú vhodné pre začiatočníkov v kuchyni, ale tak isto aj pre pokročilejších, ktorí hľadajú inšpiráciu ?
0 komentárov
Trackbacks/Pingbacks