Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Portál plný zaujímavých článkov už od roku 2010

Cheesecake s ricottou

od | júl 6, 2018 | Pečené / Nepečené, Recepty | 0 komentárov

Cheesecake s ricottou a malinami.  Dezert som piekla kamarátke k meninám a dúfam, že prázdny tanier bola jasná odpoveď k tomu, že bol vynikajúci. 🙂

 

Cheesecake s ricottou

Porcií:  10

Čas prípravy:  1 hodina

 

Budeš potrebovať:

Na korpus:

350 g maslové sušienky

160 g masla

 

Plnka:

250 g ricotty

250 g jemného tvarohu

200 g kyslej smotany

50 g bieleho jogurtu

3 vajíčka

2 čl. vanilkového cukru

80 g práškového cukru

kôru z jedného bio citróna

 

Postup prípravy:

 

  • Maslové sušienky daj do mixéra a pomixuj na jemno. Výsledkom bude jemná sušienková strúhanka. Roztop si maslo a ešte teplým polej rozdrvené sušienky. Všetko poriadne premiešaj. Klasickú 26 cm okrúhlu formu si vylož papierom na pečenie.
  • Dno formy a jeho okraje vystli sušienkovým cestom. Pohárom zmes uhlaď tak, aby bola všade rovnomerne rozložená a odlož do chladničky.
  • Rúru si predhrej na 170 stupňov.
  • Ricottu, tvaroh, smotanu a biely jogurt spolu premiešaj buď ručne, alebo mixérom. Ja som použila ručný mixér. 
  • Pridaj práškový cukor, vanilkový cukor a nezabudni na kôru z citróna. Opäť všetko pekne zmiešaj.
  • V malej miske si vajíčka vyšľahaj vidličkou a pridaj k plnke. Vajíčka musíš opatrne vmiešať k ostatným surovinám, ale určite nie mixérom. Výslednú masu už len jemne premies vydličkou.

 

  • Na vychladnutý korpus vylej hotovú plnku a nechaj ho chvíľku odstáť. Na veľký plech polož okrúhlu formu, v ktorej máš pripravený cheesecake a peč 40-45 minút. Proces pečenia pozorne sleduj. Každá rúra pečie inak.
  • Po 40 minútach by mal cheesecake napuchnúť a okraje nám krásne nahnednú.
  • Správne upečený cheescake sa ti po zatrasení plechu musí krásne triasť ako želé.
  • Cheescake po dopečení nevyberaj z trúby. Trúbu vypni a nechaj dôjsť pri otvorených dvierkach až do úplného vychladnutia.
  • Po 2 hodinách daj cheesecake stuhnúť do chladničky na 4 hodiny, alebo ho nechaj v chladničke cez noc. 

Môj tip:

Hotový cheesecake s ricottou som natrela domácim malinovým džemom. Recept na malinový džem nájdeš tu. Na vrch som poukladala čerstvé maliny zo záhrady. Výsledok vidíš na obrázku.

Šťavnatý sladkokyslý a osviežujúci koláčik je na svete.

Kvalitný tvaroh na cheesecake, alebo iné dobroty zoženieš aj u nás v kamenej predajni Valach – tradičné slovenské a české výrobky v Spišskej Novej Vsi.

 

Prajem ti dobrú chuť.

Ďalšie zaujímavosti na: dezert // maslo // pečenie // sladké // vegetariánske

0 komentárov

Odosla komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Kto je Valach?

Som Valach!

Miroslav Endel, pravý východniar spod Tatier. Otec, partner, parťák aj vedúci. Milujem tradičné a chutné jedlo, napríklad bryndzu, údenú slaninku a domáci ribezlák. Okolo značky Valach spolu s kolegovcami a podporavateľmi vytvárame zaujímavú komunitu nadšencov tradícií, remesla a Slovenska.

Páči sa ti náš obsah?

Prihlás sa na odber newslettra a Valach ti bude posielať články plné zaujímavých tém a kvalitného obsahu priamo na tvoj email.

Prihlasovanie prebehlo úspešne. Ďakujeme!