Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Portál plný zaujímavých článkov už od roku 2010

Kuracie soté so šampiňónmi

od | júl 6, 2018 | Hlavné jedlo, Recepty | 0 komentárov

Kuracie soté so šampiňónmi je rýchla, jednoduchá a chutná večera. Taký recept na kuracie soté naozaj dokážem oceniť keď viem, že nemusím pri sporáku stáť do polnoci, aby som vyčarila večeru. Sú obdobia, kedy by som varila celý deň a skúšala nové recepty, alebo experimentovala s chuťami. Človek však príde domov z práce unavený, tak jediné čo chce, je dobre sa najesť a relaxovať. Či som taká len ja?

Kuracie soté so šampiňónmi:

Porcií: 4

Čas prípravy: 35 minút

 

Budeš potrebovať:

4 kusy kuracích pŕs bez kože

250 g šampiňónov

200 ml smotany na varenie

100 ml mlieka

30 g syra ( ja som použila eidam)

2 pl. hladkej múky

3 strúčiky cesnaku

kôpor

podľa potreby olej, maslo, mleté čierne korenie, oregano a soľ

 

Postup prípravy:

  • Kuracie prsia umy a nakrájaj na malé kúsky podľa tvojej voľby. Na panvičke si rozohrej olej a mäso popraž do zlatistá. Pridaj pretlačený cesnak a nechaj chvíľu podusiť. Hotové kuracie mäso vyber z panvičky a odlož na stranu.
  • Umyté šampiňóny si nakrájaj na tenké plátky a na troche oleja popraž do mäkka. Nezabudni pridať soľ, aby šampiňóny pustili chutnú šťavu.
  • Hotové šampiňóny vyber z panvice a odlož na stranu.
  • Na panvici si roztop trocha masla a oleja. Nechaj rozohriať a pridaj múku. Proste to bude klasická zápražka 🙂
  • Zápražku podlej smotanou na varenie a mliekom. Všetko spolu premiešaj. Po 10 minútach pridaj nastrúhaný syr.
  • Kôprom a oreganom dochuť podľa vlastnej chuti. Tieto 2 bylinky naozaj zvýraznia chuť omáčky. Ja som pridala 2 čl. oregana a 2 čl. nadrobno nasekaného čerstvého kôpru.
  • Do prevarenej omáčky vráť opražené kuracie mäso a šampiňóny. Ešte chvíľočku povar a hotovo. Omáčka je hotová.

Môj tip:

Kuracie soté so šampiňónmi mi najviac chutí s varenými zemiakmi. Hodí sa aj s knedľou, alebo s cestovinami.  Podľa mňa by mala byť omáčka hustá, ale samozrejme, každý má rád niečo iné. Pre redšiu omáčku by som pridala viac mlieka a odobrala múku pri príprave zápražky.

Prajem ti dobrú chuť.

 

Ďalšie zaujímavosti na: cesnak // hlavne jedlo // maslo // muka // slané // smotana // syr // zemiaky

0 komentárov

Odosla komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Kto je Valach?

Som Valach!

Miroslav Endel, pravý východniar spod Tatier. Otec, partner, parťák aj vedúci. Milujem tradičné a chutné jedlo, napríklad bryndzu, údenú slaninku a domáci ribezlák. Okolo značky Valach spolu s kolegovcami a podporavateľmi vytvárame zaujímavú komunitu nadšencov tradícií, remesla a Slovenska.

Odoberaj newsletter od Valacha

Tradície žijú v každom z nás. Valach ti ich pomôže prebudiť. Články plné zaujímavých tém, tradičných receptov, súťaže a novinky. To všetko v tvojej emailovej schránke.

Prihlasovanie prebehlo úspešne. Ďakujeme!