Každý z nás vie pripraviť bravčové rezne, alebo bravčové mäso na niekoľko spôsobov. Veľa krát však máte málo času na varenie a premýšľate, čo zas navariť, aby boli všetci spokojní a najedení. Bravčové závitky sú práve tou zmenou, ktorú treba vyskúšať. Pripravte si šťavnatú a chrumkavú obedovú maškrtu.
Bravčové závitky:
Porcií: 4
Čas prípravy: 1 hodina
Budeš potrebovať:
600 g bravčového stehna bez kosti
2 kusy uvarených vajíčok na tvrdo
2 kusy zavárané kyslé uhorky
80 g slaniny
4 plátky tvrdého syra
4 pl. kráľovskej horčice plnotučnej
4 strúčiky cesnaku
olej podľa potreby
podľa chuti soľ a mleté čierne korenie
Na obaľovanie:
strúhanka, múka a 2 vajíčka
Postup prípravy:
Bravčové závitky:
- Bravčové stehno si umy a nakrájaj na tenšie plátky. Jednotlivé plátky mäsa si jemne naklep. Ja som použila potravinársku fóliu, ale kľudne použi igelitové vrecúško.
- Vajíčka si uvar na tvrdo, očisti a nechaj vychladnúť.
- Bravčové mäso okoreň podľa chuti. Z horčice a pretlačeného cesnaku si vyrob perfektnú marinádu a natri ju na pripravené mäso.
- Nakrájaj si kyslé uhorky, vajíčka a slaninu na tenké a dlhé plátky, podobne ako napr. hranolky a poukladaj na okraje bravčových plátkov. Klasickou metódou bravčové plátky pevne zroluj.
- Priprav si 3 misky. V jednej rozmiešaj vajíčka, do druhej si daj strúhanku a do tretej múku.
- Bravčové závitky si obaľ v trojobale. Ja som v strúhanke obaľovala 2 krát, aby pri smažení nevytiekol syr.
- Obalené bravčové závitky odlož do chladničky na 30 minút.
Tento čas som využila na prípravu prílohy a pripravila americké zemiaky v rúre.
Na prípravu amerických zemiakov budeš potrebovať:
600 g zemikov
1 čl. mletej červenej papriky
1 čl. korenia zemiačik
1 čl. oregana
1 čl. sušenej bazalky, alebo rozmarínu
3-4 čl. oleja
3 strúčiky cesnaku
podľa chuti soľ a mleté čierne korenie
papier na pečenie
Postup prípravy:
Americké zemiaky:
- Zemiaky dôkladne aj so šupkou umy a nakrájaj na štvrtinky. V miske zmiešaj olej s koreninami a predtlačeným cesnakom.
- Zmes prelej cez zemiaky a všetko spolu premiešaj, aby bol každý zemiak obalený.
- Peč vo vopred vyhriatej rúre 25-30 minút.
Na záver:
- Prichystané bravčové závitky si v hlbšej panvici na rozohriatom oleji popraž z každej strany do zlatisto-hnedej farby. Na záver prikry s pokrievkou a nechaj dusiť do mäkka 25 minút.
Po super obede si dopraj aj chutný mrkvový koláčik 🙂
Môj tip:
Namiesto slaniny sa dajú bravčové závitky plniť aj salámou, klobásou, alebo šunkou.
Kvalitnú slaninu, šunku, klobásu, alebo salámu nájdeš u nás v kamenej predajni Valach – tradičné slovenské a české výrobky v Spišskej Novej Vsi.
Prajem ti dobrú chuť.
Vitaj Uvalacha ?
Volám sa Klaudia, mám 23 rokov a podľa konceptu mojich článkov ti už určite došlo, že som milovníčkou akéhokoľvek jedla, ale hlavne našich tradičných slovenských a českých pokrmov. Prvý kurací vývar som uvarila ako 12 ročná a bola som na seba veľmi hrdá, ako som to len zvládla, úplne sama… ? Mojou inšpiráciou k vareniu a pečeniu je moja mamina, ktorá ma veľa naučila a podelila sa somnou o svoje skúsenosti a rady. Pre mňa je moja kuchyňa miesto, kde sa môžem uvoľniť a experimentovať. Moje články sú vhodné pre začiatočníkov v kuchyni, ale tak isto aj pre pokročilejších, ktorí hľadajú inšpiráciu ?
0 komentárov