Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Portál plný zaujímavých článkov už od roku 2010

Kuracie prsia so syrom, smotanou a šampiňónmi zapečené v rúre

od | jan 11, 2019 | Hlavné jedlo, Mäso, Recepty | 0 komentárov

Kuracie prsia sú zárukou rýchleho obeda bez siahodlhých príprav. Mnohí ich považujú za suché mäso, no s kúskom kreativity z nich dokážeš vyčarovať šťavnatú lahôdku. Tento recept veru nie je pre nikoho na odtučňovacej diéte. Spojenie lahodných ingrediencíí zaručí sýte a priam božské jedlo.

Z uvedeného receptu pripravíš 4 bohaté porcie kuracieho mäska.

Budeš potrebovať:

  • 4 plátky kuracích pŕs
  • 1 šľahačkovú smotanu
  • 150 g nahrubo nastrúhaného syra (tehla, alebo gouda)
  • 50 g masla
  • 1 menšia konzerva zaváraných šampiňónov
  • 4 plátky šunky
  • 1 lyžičku nesoldíku
  • soľ, mletá červená paprika, čierne mleté korenie (množstvo dochucovadiel podľa individuálnej chuti)
  • trochu olivového oleja na opečenie mäsa

Postup prípravy:

  • Kuracie prsia dobre umy a nechaj odkvapkať. Zľahka ich naklep. Každý kúsok z oboch strán mierne osoľ. Popráš čiernym mletým korením, mletou červenou paprikou a nesoldíkom.
kuracie prsia príprava
Kuracie prsia zľahka naklep a dochuť korením
  • Každý plátok narýchlo opeč na olivovom oleji. Do zapekacej misy poukladaj opečené mäso. Na každý plátok kuracieho mäska polož plátok šunky. Na to šampiňóny. Syr nastrúhaj na hrubšom strúhadle a nasyp na mäso. Celé to zalej šľahačkovou smotanou a naukladaj tenké plátky masla. Zapekaciu misu zatvor, alebo prikry alobalom.
kuracie prsia
Kuracie presia pred pečením
  • Kuracie prsia peč cca 15 minút pri 200 ° C.
  • Podávaj s uvarenou ryžou alebo pečenými zemiakmi. Nezabudni pridať obľúbenú zeleninku a skvelý obed je na svete.
kuracie prsia hotové
Skvelé zapečené kuracie prsia

Dobrú chuť!

TIP: Recept na inú variantu spojenia kuracieho mäska a šampiňónov nájdeš TU.

Obrázky: súkromný archív

Ďalšie zaujímavosti na: hlavne jedlo // maslo // smotana // syr

0 komentárov

Odosla komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Kto je Valach?

Som Valach!

Miroslav Endel, pravý východniar spod Tatier. Otec, partner, parťák aj vedúci. Milujem tradičné a chutné jedlo, napríklad bryndzu, údenú slaninku a domáci ribezlák. Okolo značky Valach spolu s kolegovcami a podporavateľmi vytvárame zaujímavú komunitu nadšencov tradícií, remesla a Slovenska.

Odoberaj newsletter od Valacha

Tradície žijú v každom z nás. Valach ti ich pomôže prebudiť. Články plné zaujímavých tém, tradičných receptov, súťaže a novinky. To všetko v tvojej emailovej schránke.

Prihlasovanie prebehlo úspešne. Ďakujeme!