Kuracie prsia sú zárukou rýchleho obeda bez siahodlhých príprav. Mnohí ich považujú za suché mäso, no s kúskom kreativity z nich dokážeš vyčarovať šťavnatú lahôdku. Tento recept veru nie je pre nikoho na odtučňovacej diéte. Spojenie lahodných ingrediencíí zaručí sýte a priam božské jedlo.
Z uvedeného receptu pripravíš 4 bohaté porcie kuracieho mäska.
Budeš potrebovať:
- 4 plátky kuracích pŕs
- 1 šľahačkovú smotanu
- 150 g nahrubo nastrúhaného syra (tehla, alebo gouda)
- 50 g masla
- 1 menšia konzerva zaváraných šampiňónov
- 4 plátky šunky
- 1 lyžičku nesoldíku
- soľ, mletá červená paprika, čierne mleté korenie (množstvo dochucovadiel podľa individuálnej chuti)
- trochu olivového oleja na opečenie mäsa
Postup prípravy:
- Kuracie prsia dobre umy a nechaj odkvapkať. Zľahka ich naklep. Každý kúsok z oboch strán mierne osoľ. Popráš čiernym mletým korením, mletou červenou paprikou a nesoldíkom.
- Každý plátok narýchlo opeč na olivovom oleji. Do zapekacej misy poukladaj opečené mäso. Na každý plátok kuracieho mäska polož plátok šunky. Na to šampiňóny. Syr nastrúhaj na hrubšom strúhadle a nasyp na mäso. Celé to zalej šľahačkovou smotanou a naukladaj tenké plátky masla. Zapekaciu misu zatvor, alebo prikry alobalom.
- Kuracie prsia peč cca 15 minút pri 200 ° C.
- Podávaj s uvarenou ryžou alebo pečenými zemiakmi. Nezabudni pridať obľúbenú zeleninku a skvelý obed je na svete.
Dobrú chuť!
TIP: Recept na inú variantu spojenia kuracieho mäska a šampiňónov nájdeš TU.
Obrázky: súkromný archív
Som mamina, ktorá so zanietením objavuje čaro byliniek matky prírody. Milujem čo najjednoduchšie a najprirodzenejšie riešenia vedúce k optimálnemu zdraviu. K môjmu životu neodmysliteľne patria farby a rôznorodá tvorivá činnosť. Nikdy neodmietnem poctivý domáci koláčik a inšpiratívnu knihu. Teší ma, keď môžem touto cestou prispieť k znovuobjaveniu tradícíí a poodhaleniu tajov tradičných poctivých remesiel.
0 komentárov